Peynirli, Ballı Börek

Peynirli, Ballı Börek

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetli bir börek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Peyniri 10 eşit parçaya bölün. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürüp ikiye katlayın.

  • 2

    Tekrar az miktarda tereyağı sürerek ucuna bir parça peynir yerleştirin. Yanlarını kapatarak gevşek rulo yapın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

  • 3

    Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kalan tereyağını yumurta ile iyice çırparak böreklerin üzerlerine sürün. Susam serpin.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerlerine bal gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...