Peynirli, Ballı Börek

Peynirli, Ballı Börek

Evde kolaylıkla yapabileceğiniz lezzetli bir börek tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Peyniri 10 eşit parçaya bölün. Yufkalardan birini tezgaha serin. Üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürüp ikiye katlayın.

  • 2

    Tekrar az miktarda tereyağı sürerek ucuna bir parça peynir yerleştirin. Yanlarını kapatarak gevşek rulo yapın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.

  • 3

    Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kalan tereyağını yumurta ile iyice çırparak böreklerin üzerlerine sürün. Susam serpin.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Üzerlerine bal gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...