Keçi Peynirli Böğürtlenli Ekmekçikler
Pazar kahvaltılarında severek tüketeceğiniz değişik bir lezzet. Keçi peynirli olması açısından bebekler ve çocuklar için de faydalı ev yapımı bir ürün.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta, sıvı yağ ve tuzu mikserde karıştırın ardından kabartma tozu, un ve yoğurdu ekleyerek önce yüksek sonra düşük devirde bir süre daha çırpın. rendelenmiş keçi peynirini ve böğürtlenlerinin 20 adetini ayırarak spatulayla yavaşça karıştırın. Muffin kaplarının yarısını dolduracak şekilde bölüştürün. yaklaşık 10 adet muffin çıkacak. her bir muffin hamurunun üstüne kalan böğürtlenlerden koyun.önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. kürdanla kontrol edip. fırından alın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL