Katmer

Katmer
KOLAY 4 KİŞİLİK

Katmer, özellikle Gaziantep mutfağında sabah kahvaltılarında ya da yemek sonrası tatlı olarak tercih edilir. Üzerine dökülen sıcak tereyağı ve yanında sunulan bir bardak demli çayla birlikte, her lokması ayrı bir keyif sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kaseye 6 su bardağı unu eleyin. Toz şeker, tuz ve 2 su bardağı sütü ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemle bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
  • 2
    Hamuru 3 parçaya ayırıp her birini oklava ile incecik açın. Tereyağını eritip tahinle karıştırın ve bu karışımı 3'e bölün. Yufkaları üst üste koyup aralarına ve en üste de tahinli karışımdan sürün. Hamuru dörde katlayıp, bohça şekli verin.
  • 3
    Elinizle yuvarlayarak rulo haline getirdiğiniz hamuru 10 eşit parçaya bölün. Üzerlerine un serpip, merdane ile her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin. Bal ve pekmezle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Dr. Ayça Kaya'dan Yaza Fit Girmenin 5 Altın Kuralı
  • İnci Bak'tan Asma Yaprağına Yeni Yorumlar
  • Şef Ali Can Sabunsoy'dan Evre Restoran Lezzetleri
  • Pasta Şefi Bahar Yılmaz'dan Anneler Günü'ne Özel Pastalar
ve Daha Fazlası ...