Katmer

Katmer

Katmer, özellikle Gaziantep mutfağında sabah kahvaltılarında ya da yemek sonrası tatlı olarak tercih edilir. Üzerine dökülen sıcak tereyağı ve yanında sunulan bir bardak demli çayla birlikte, her lokması ayrı bir keyif sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kaseye 6 su bardağı unu eleyin. Toz şeker, tuz ve 2 su bardağı sütü ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemle bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
  • 2
    Hamuru 3 parçaya ayırıp her birini oklava ile incecik açın. Tereyağını eritip tahinle karıştırın ve bu karışımı 3'e bölün. Yufkaları üst üste koyup aralarına ve en üste de tahinli karışımdan sürün. Hamuru dörde katlayıp, bohça şekli verin.
  • 3
    Elinizle yuvarlayarak rulo haline getirdiğiniz hamuru 10 eşit parçaya bölün. Üzerlerine un serpip, merdane ile her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin. Bal ve pekmezle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...