Nohutlu Börek

Hem doyurucu hem lezzetli nohut böreği nasıl yapılır? Nohutlu Börek tarifi Sofra'da.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Haşlanmış nohudu çatalla iyice ezin. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Daha sonra 4 eşit parça olacak şekilde ayırın. 1 adet yufkayı düz bir zemine serip yarısına bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Üzerine nohut ezmesinin ¼'ünü yayın.
-
2
Harcın bulunduğu kısımdan başlayarak yufkayı rulo şeklinde sarın. Bir ucunu sabit tutup diğer ucunu etrafında sararak gül şekli verin. İçine pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin ortasına yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp birbirinin etrafına dolayarak tepsiye yerleştirin.
-
3
Yoğurt ve kalan zeytinyağını karıştırıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra ızgara teli üzerinde soğutup servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri