Kabaklı Kolay Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabakları halka şeklinde doğrayın. Bir kasede beyaz peynir veya lor ile ince kıyılmış dereotunu karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin. Üzerine bir sıra dilimlenmiş kabak dizip, peynirli karışımdan yayın. Bu işlemi 2 sefer daha uygulayın (kabak ve peynirli karışım 3 kat olacak). Kalan yufka ve kenarlardan sarkan yufkayı karışımın üzerine kapatın. Üzeri için yumurta sarısı ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Böreğin üzerine bu karışımı sürün ve dilimleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL