Hamsili Muska Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın. Yarım ay şeklinde doğranmış soğan ve dolmalık fıstığı sıvı yağda kavurun. Hamsi, ince kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ılınması için bir kenara alın. Yufkaları uzun şeritler halinde kesin. Bir ucuna 1 çorba kaşığı hamsili iç harçtan koyun ve muska şeklinde sarın. Yufkanın uç kısımlarını yumurta akına bulayıp
yapıştırın. Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kasede 1 adet yumurta ve diğer yumurtanın sarısını iyice çırpın. Hazırladığınız muskaları önce yumurtaya, daha sonra susama bulayın ve kızgın sıvı yağda kızartın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL