Zeytinli Mısır Ekmeği

Zeytinli Mısır Ekmeği

Zeytinlerin tuzlu ve aromatik tadı ile mısırın hafif tatlı dokusu, bu ekmeği eşsiz kılar. Çıtır dış yüzeyi ve yumuşak iç dokusuyla, hem kahvaltılarda hem de atıştırmalıklarda harika bir seçimdir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, eritilmiş margarin, yarım çay bardağı fındık, sirke ve kabartma tozunu koyun. İyice karıştırın. Un, mısır unu ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyin.
  • 2
    Koyu kek kıvamında bir karışım yapın. Yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine ılık su sürün ve kalan fındığı serpin. 200 derece fırında üzeri hafifçe kahverengileşene kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...