Zeytinli Ekmek

Zeytinli Ekmek

Zeytinli ekmek, Akdeniz mutfağının aromatik lezzetlerini sofranıza taşıyan, zengin ve doyurucu bir ekmek türüdür. İçinde siyah veya yeşil zeytin parçalarının bulunduğu bu ekmek, zeytinlerin tuzlu ve yoğun aromasıyla hamura bambaşka bir karakter kazandırır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. Yoğurt ve ayçiçek yağı ilave ederek çırpmaya devam edin. Kepekli ve beyaz un, kıyılmış zeytin, kabartma tozu, kekik ve pul biberi ekleyip, yoğurun. 30 dakika dinlendirip, yeniden yoğurun.
  • 2
    Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kaba alın. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında, fırın kapağını açmadan kontrol ederek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...