Zeytinli Ekmek

Zeytinli ekmek, Akdeniz mutfağının aromatik lezzetlerini sofranıza taşıyan, zengin ve doyurucu bir ekmek türüdür. İçinde siyah veya yeşil zeytin parçalarının bulunduğu bu ekmek, zeytinlerin tuzlu ve yoğun aromasıyla hamura bambaşka bir karakter kazandırır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın. Yoğurt ve ayçiçek yağı ilave ederek çırpmaya devam edin. Kepekli ve beyaz un, kıyılmış zeytin, kabartma tozu, kekik ve pul biberi ekleyip, yoğurun. 30 dakika dinlendirip, yeniden yoğurun.
-
2
Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp hamuru kaba alın. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında, fırın kapağını açmadan kontrol ederek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL