Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği

Mısır Ekmeği, mısır ununun zengin ve hafif tatlı lezzetini taşıyan, geleneksel bir ekmektir. Genellikle mısır unu, un, su ve tuz gibi basit malzemelerle yapılan bu ekmek, dışı çıtır çıtır, içi ise yumuşacık ve hafif gözenekli olur.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta, tozşeker, tuz, süt ve sıvıyağı derin bir kaba alıp iyice çırpın. Üzerine mısır unu, un ve kabartma tozunu ekleyin. Sert bir hamur elde edene kadar karıştırın. Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın.
  • 2
    Ekmeği yağlanmış kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...