Kepek Ekmeği

Evde yapabileceğiniz sağlıklı kepek ekmeği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü ılıtıp mayayı ekleyin. Erimesi için 15 dakika bekletin. Kepek ve unu derin bir kaba alıp karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, esmer şeker, tuz ve toz karanfili ekleyin.
-
2
Ayçiçek yağı ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Cıvık bir hamur elde edin. Sıcak bir yerde 1 saat bekletin. Hamur kabarınca yağlanmış kalıba alın.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kabuk tutana kadar pişirin. Fırın sıcaklığını 150 dereceye indirin. 40-45 dakika daha pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL