Kepek Ekmeği

Evde yapabileceğiniz sağlıklı kepek ekmeği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sütü ılıtıp mayayı ekleyin. Erimesi için 15 dakika bekletin. Kepek ve unu derin bir kaba alıp karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, esmer şeker, tuz ve toz karanfili ekleyin.
- 2
Ayçiçek yağı ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Cıvık bir hamur elde edin. Sıcak bir yerde 1 saat bekletin. Hamur kabarınca yağlanmış kalıba alın.- 3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kabuk tutana kadar pişirin. Fırın sıcaklığını 150 dereceye indirin. 40-45 dakika daha pişirin. - 2
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL