Balkabaklı Ekmek

Balkabaklı ekmek, tatlı ve hafif baharatlı bir lezzet profili sunan, kış aylarında özellikle tercih edilen bir ekmek çeşididir. Balkabağının doğal tatlılığı ve nemi, ekmeğe yumuşak ve yoğun bir doku kazandırırken, genellikle tarçın, muskat ve zencefil gibi baharatlarla zenginleştirilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu derin bir kaba alın. Ayrı bir yerde maya, süt, toz şeker, kekik ve tuzu iyice karıştırın. Mayalı karışımı una ekleyip, harmanlayın. Ayçiçek yağı, püre haline getirilmiş balkabağı, haşlanıp doğranmış domates ve ceviz ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • 2
    2 saat dinlendirip, dilediğiniz şekilde bir kek kalıbına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerini bezle örtün. 10-15 dakika dinlendirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.