Lorlu, Rezene Graten

Lorlu, Rezene Graten

Lor peyniri ve rezene ile hazırlanan bu graten fırında pişerek hem sağlıklı hem de aromatik bir lezzet sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Rezeneleri ortadan ikiye bölün. Sert gövdesini çıkarın ve ince dilimleyin. Geniş bir tavaya zeytinyağını ve tereyağını alın. Rezene dilimlerini tavaya alın. 6-8 dakika orta ateşte hafif yumuşayana kadar soteleyin. Sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.

  • 2

    Ayrı bir kasede lor peyniri, süt ve unu karıştırın. Sotelenmiş rezeneyi fırın kabına yerleştirin. Üzerine lorlu karışımı dökün. Eşit şekilde yayın.

  • 3

    Üzerine rendelenmiş parmesan peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...