Yufkalı Girit Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    YUFKALARI eşit olarak 8 eşit parçaya bölüp, toplam 32 adet üçgen parça elde edin. Kıyılmış soğan, kıyma ve karabiberi zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp, haşlanmış pirinç ve nane ekleyip harmanlayın. Her bir yufkanın geniş tarafına harcı pay edip, sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine tereyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Kızarmaya yakın, biber salçasını 3-4 çorba kaşığı su ile açıp üzerlerine gezdirin. 10 dakika daha pişirin. Sarmısaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...