Yoğurtlu Terbiyeli Etli Kereviz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti bir tencereye koyup suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı vesıvıyağı ekleyin. 1-2 dakika kavurup salçayı ekleyin. Suyunu ilave edip et pişene kadar kaynatın. Kerevizleri ve havuçları yıkayıp soyun. Kerevizleri irice, havuçları ise yuvarlak doğradıktansonra ete ekleyin. Orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Diğer taraftan terbiye için yoğurdu yumurta, limon suyu ve tuzla birlikte mikserde çırpın. Üzerine pişirdiğiniz yemeğin suyundan 3-4 çorba kaşığı ekleyip yeniden çırpın ve karıştırarak yavaşça tencereye ekleyin. Kereviz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL