Tokat Tavası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SARMISAK ve domates hariç diğer sebzelerin kabuklarını soyup, iri küpler halinde doğrayın. Büyükçe bir dövme bakır tavanın içine sırasıyla patates, arpacık soğan, patlıcan, biber ve kabak yerlefltirin. Yerlefltirme esnasında her sebzenin arasına ayıklanmış sarmısaktan 5-6 diş koyun. Sebzelerin üstüne eti yayın ve üzerine ufak doğranmış kuyruk yağını ilave edin. En üste tuz, kimyon ve pulbiber serpip, suyu gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında et yumuflayana kadar pişirin. Tavayı hafif silkeleyip, üzerine küp doğranmış domatesi yerlefltirin ve 40-45 dakika daha piflirin. Fırından aldıktan sonra şöyle bir karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.