TEKİRDAG KÖFTE
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İlk önce soganımızı rendelemekle başlıyoruz işe.Sonra sarmısakları soyduktan sonra dövüyoruz.Rendelenmiş soganı,ezilmiş sarımsagı,kıymayı,irmigi,unu,yumurtayı ve baharatlarını derince bir kaba koyup yoguruyoruz.Üzerini streç film ile örtüp en az 12 saat buzdolabında bekletiyoruz.(Amaç irmik ve unun şişerek kıvamının bütünleşmesi)Ertesi gün buzdolabından çıkardıktan sonra harcımızı tekrar yoguruyoruz ve parmak büyüklügünde köfteler yapıp yagda kızartıyoruz.
Afiyet olsun.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL