Sütlü Fıstıklı Bonfile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BONFİLE dilimlerini tencereye alıp, yumuşayana kadar suyla haşlayın. Bu arada bir tavaya rendelenmiş domatesleri alın. Margarini ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, fesleğen ve süt koyup, 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Bir fırın tepsisine, bonfile dilimlerini dizin. Üzerine, domates sosunu yayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bu arada dolmalık fıstıkları 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun. Fırından aldığınız etlerin üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL