Sütlü Fıstıklı Bonfile
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BONFİLE dilimlerini tencereye alıp, yumuşayana kadar suyla haşlayın. Bu arada bir tavaya rendelenmiş domatesleri alın. Margarini ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, fesleğen ve süt koyup, 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Bir fırın tepsisine, bonfile dilimlerini dizin. Üzerine, domates sosunu yayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bu arada dolmalık fıstıkları 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun. Fırından aldığınız etlerin üzerine döküp, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL