Sucuk Köftesi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ET makinesinden bir kere çektirerek aldığınız kıymanın içine dövülmüş sarmısak, tuz, sucuk baharı ve pulbiber ekleyip, yoğurun. Daha sonra 15-20 cm uzunluğunda köfteler hazırlayın ve 2-3 saat dinlendirin. Sucuğu koymak için 27x12 cm ebadında bez torbalar hazırlayın. Hazırladığınız sucukları bez torbalara sıkıca doldurun. Sucukları, balkonda, güneş görmeyen bir yerde ipe asarak birkaç gün kurutun. Dilediğiniz zaman çıkarıp, dilimledikten sonra tavada kızartarak, tüketin.
SUCUK KÖFTE HAZIRLARKEN...
Sucuk köfte harcını yoğurduktan sonra dilediğiniz büyüklükte parçalara ayırın. Her parçanın boyutuna göre ince patiska veya tülbentten hazırlanmış bez torbaların içine koyarak torbanın ağzını büzün. Kuruması için serin ve nem almayan bir yerde, 10-12 gün asılı şekilde muhafaza edin. Hava koşullarına ve arzu ettiğiniz kıvama göre gün sayısı değişebilir. (Yumuşak olmasını istiyorsanız daha kısa süre bekletebilirsiniz.) İyice kuruduktan sonra tüketeceğiniz kadarını buzdolabında, geri kalanını ise derin dondurucuda bez torbasıyla saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler