Soya Soslu Biftek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Biftek dilimlerini geniş bir kaba alın. Portakal suyu, soya sosu, zeytinyağı, sarmısak, biberiye ve balı karıştırıp etlerin üzerine ilave edin. Bu şekilde buzdolabında 8 saat bekletin. Daha sonra zeytinyağını kızdırıp biftekleri orta ateşte önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın. Servis
    tabağına alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Kalan marinatı bir tavaya alıp ocağa oturtun. Üzerine tuz ekleyin. Kaynamaya başlayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Etlerin üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...