Soslu Kuzu Eti
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SARMISAKLARI ayıklayın. Kuzu budunu 5 yerinden delip sarmısakları bu deliklere yerleştirin. Kuzu etiniyağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yarım su bardağı su gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar kızartın. Tencereye zeytinyağını alın. Yemeklik doğranmış soğanları yağda öldürün. Üzerine salça ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Sotelemeye devam edin. Salçalı karışımı ete sürün. Üzerine suyu gezdirin. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin. 180 derece fırında 45 dakikakadar pişirin. Haşlanmış sebze garnitürüyle servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL