Şiveydiz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir gün önceden suda bekletilen nohut ve parça kuzu etini, suda et yumuşayana dek pişirin. Pişme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Soğanları 2-3 cm uzunluğunda doğrayın. Soğanları, sarımsakla birlikte etli nohuda ekleyerek 10 dakika pişirin. Yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiberi küçük bir tencerede çırpın. Etli nohut suyundan 4 çorba kaşığı alarak bu karışıma ilave din. 1 dakika kaynattıktan sonra etli nohut yemeğine ekleyerek karıştırın. Tavada kızdırdığınız margarine nane ve kırmızıbiber ekleyerek karıştırın. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kırmızıbiberli sosu gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL