Şiveydiz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir gün önceden suda bekletilen nohut ve parça kuzu etini, suda et yumuşayana dek pişirin. Pişme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Soğanları 2-3 cm uzunluğunda doğrayın. Soğanları, sarımsakla birlikte etli nohuda ekleyerek 10 dakika pişirin. Yumurta, yoğurt, un, tuz ve karabiberi küçük bir tencerede çırpın. Etli nohut suyundan 4 çorba kaşığı alarak bu karışıma ilave din. 1 dakika kaynattıktan sonra etli nohut yemeğine ekleyerek karıştırın. Tavada kızdırdığınız margarine nane ve kırmızıbiber ekleyerek karıştırın. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kırmızıbiberli sosu gezdirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL