Sebzeli Kuşbaşı Çanakları

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ETİ bir kaba alıp üzerine zeytinyağı ve salça ekleyerek harmanlayın. Üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Havuç ve patatesi temizleyip küp doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine bezelyeyi ilave edin. Sebzelerin üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Eti geniş bir tavada, su eklemeden karıştırarak 15 dakika pişirin ve bir tabağa çıkarın. Patlıcanları soyup küp doğradıktan sonra, eti pişirdiğiniz tavaya aktarın. Üzerine küp doğranmış sivri biber ve sarmısak ilave edin. Kızarttıktan sonra etin üzerine ekleyin. Yine aynı tavada beşamel sosu hazırlayın. Bunun için, unu tavaya aktarıp rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü dökün ve sürekli karıştırarak pişmeye bırakın. Koyulaşınca tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Et ve patlıcan karışımının üzerine kekik, kimyon ve tuz serpin. Ekmeklerin üzerini kapak şeklinde kesip içini çıkarın. Patlıcanlı eti içlerine paylaştırın. Üzerine haşlanmış sebze karışımı ilave edin. Beşamel sos gezdirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.