Savore

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kuzu ciğerinin zarını temizleyin. Kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Kevgire aktarıp, akan suyun altında yıkayın. Suyun süzülmesi için bir süre kevgirde bekletin. Üzerine tuz, karabiber ve un serpin. İyice harmanlayıp, unun ciğerlerin her yerine bulaşmasını sağlayın. Yeterince zeytinyağını tavaya aktarın. Zeytinyağı kızdığında ciğerleri ilave edin ve kızartın. Kızarmış ciğerleri tavadan çıkardıktan sonra bir kısmını tek sıra olacak şekilde başka bir kaba aktarın. Üzerine bir sıra halinde taze biberiye dizin. Tekrar ciğer dizin. Bu işlemi en üstte taze biberiye olacak şekilde tamamlayın. Ciğerleri pişirdiğiniz yağı biberiyelerin üzerine dökün. Biberiyelerin üzerini bir parmak geçecek kadar su katılmış üzüm sirkesini ilave edin. 1 gün bekletip, soğuk servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.