Pekmezli Ayva Yahnisi Kuzu Taraklık ile

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ZEYTİNYAĞINI bir tavaya alıp pirzolaları arkalı önlü kızartın. Daha sonra etleri fırın kabına alıp üzerine tavada kalan yağı gezdirin. Arpacık soğan, taze kekik, toz beyazbiber, defne yaprağı ve tuz ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin. Diğer taraftan ayvaları ortadan ikiye bölün. Çekirdeklerini temizleyip kabuklarını soyun. Fırın kabına dizip üzerine tereyağı, pekmez ve su ilave edin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen etlerin ve ayvaların suyunu bir kapta karıştırıp süzün. Daha sonra bir tavaya alıp kaynatın. Pirzolayı servis tabağına alıp yanına ayvayı yerleştirin. Üzerine kaynattığınız sostan gezdirin. Taze kekikle süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.