Patlıcanlı Nuar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1. PATLICANLARIN kabuklarını tamamen soyun. Bir parmak uzunluğunda doğrayıp tuzlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu süzüp iyice sıkın. Zeytinyağını geniş bir tavaya alın ve patlıcanları 5 dakika kavurun. Doğranmış biberleri üzerine koyup kavurmaya devam edin. Üzerine 2 diş dövülmüş sarmısak ve tereyağını ekleyip karıştırın. Unu 1 çay bardağı süte karıştırıp üzerine dökün ve 5 dakika pişirin.
    2. Eti ayrı bir tencerede hiç su koymadan suyunu salıp yeniden çekene kadar çevirerek pişirin. Üzerine 1 çay bardağı sıcak su koyup pişmeye bırakın. Suyunu çekince tuz, karabiber ve nar ekşisi ekleyin. 1 dakika sonra ocaktan alın.
    3.
    Kalan sarmısakları dövüp yoğurtla karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine önce sebzeleri daha sonra eti koyun. Sebzelerin ve etin kalan suyunu üzerine gezdirin. Biberiye ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.