Patlıcan Yatağında Zeytinli Kaparili Haşlama
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETLERİ bir tencereye koyup üzerine suyu ekleyin. Temizlenmiş soğan ve biberi bütün olarak tencereye koyun. Dereotu, maydanoz, kekik, karabiber ve tuzu ilave edip kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Diğer taraftan bostan patlıcanlarını tamamen soyup limonlu ve tuzlu suda bütün olarak haşlayın. Patlıcanlar yumuşayınca
üzerine tereyağını ekleyip hafifçe ezin ve kenara alın. Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını kızdırıp unun rengi dönene kadar kavurun. Üzerine eti haşladığınız sudan 1 su bardağı et suyunu ve sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip koyulaşınca ocaktan alın. Kıyılmış kaparileri ekleyip karıştırın. 3 servis tabağına ortası boş yuvarlak birer kalıp yerleştirip içine patlıcanları paylaştırın. Kalıbı çıkarıp
patlıcanların üzerine salça sürün. Salçanın üzerine zeytinleri yerleştirin. Eti koyup üzerine beşamel sos dökün. Zeytinyağı gezdirin. Kapari ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL