Parça Etli Semirsek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    UNU ve tuzu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtayı kırın ve yoğurmaya başlayın. 3 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katarak yoğurmaya devam edin. Ilık suyu azar azar ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları avucunuzun içinde yuvarlayarak bezeler hazırlayın. Üzerlerini nemli bir bezle örterek mayalanması için 2 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurları merdane ile açın. Bir su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlak hamurun bir ucuna, kuşbaşından daha küçük doğranmış ve tuz ile karıştırılmış kuzu etini yayın. Diğer ucunu poğaça yapar gibi kapatın. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Etli semirseklerin üst taraflarının orta kısımlarında parmağınızla bir delik açın. Üzerlerine çörekotu serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.