Parça Etli Semirsek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    UNU ve tuzu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açarak yumurtayı kırın ve yoğurmaya başlayın. 3 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını katarak yoğurmaya devam edin. Ilık suyu azar azar ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları avucunuzun içinde yuvarlayarak bezeler hazırlayın. Üzerlerini nemli bir bezle örterek mayalanması için 2 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurları merdane ile açın. Bir su bardağının ağzı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlak hamurun bir ucuna, kuşbaşından daha küçük doğranmış ve tuz ile karıştırılmış kuzu etini yayın. Diğer ucunu poğaça yapar gibi kapatın. Hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Etli semirseklerin üst taraflarının orta kısımlarında parmağınızla bir delik açın. Üzerlerine çörekotu serpin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...