Mantarlı Pilav Eşliğinde Terbiyeli Pirzola
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ZEYTİNYAĞI, kekik, pulbiber ve tuzu karıştırıp, pirzolaları bu sosa bulayarak, 4-5 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra ızgaraya yerleştirip pişmeye bırakın. Diğer taraftan pilavı hazırlayın. Yağı kızdırıp, yıkanmış pirinçleri kısık ateşte 10 dakika kavurun. Üzerine dilimlenmiş mantarları, tuz ve suyu ekleyin. Bir iki kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ayarına getirin. Göz göz olana kadar pişirin. Kızarttığınız pirzolaları pilavla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL