Mantarlı Et

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Et, soğan, küp doğranmış havuç, kıyılmış pırasa, kekik, fesleğen, tuz, karabiber ve suyu tencereye alın.
    Önce yüksek, daha sonra kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Et suyunu süzüp kenara alın. Ayrı bir
    tencerede unu tereyağında kavurun. Üzerine süzdüğünüz et suyunu ekleyip karıştırın. Dilimlenmiş mantar ilave edip, 15 dakika pişirin. Krema, limon suyu ve yumurta sarısını iyice çırpıp, yavaş yavaş tencereye ekleyin. 5 dakika pişirip, etin üzerine katın. 5 dakika birlikte pişirin ve kıyılmış maydanozla servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...