Kuzu Tandır

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Havuç ve kabakları küp doğrayın ve derin bir tepsiye koyun. Üzerine kuzu kollarını yerleştirin. Yemeğin üzerini örtecek kadar soğuk su ilave edin. Tane karabiber, defne yaprağı, kekik, sarmısak, tereyağı veya margarin ile tuzu ekleyin. Ocağa oturtup pişmeye bırakın. Su kaynadıktan bir-iki dakika sonra ocaktan alıp, üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Eti dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerine tepside kalan yemek suyundan gezdirin. Pilav ve haşlanmış sebze eşliğinde servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...