Kıymalı Enginar Dolması
Kıymalı Enginar Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Enginarların orta göbeği kopartılır ve tüğleri iyice gidene kadar gerekirse bir kaçık yardımıyla temizlenir. Temizlenen enginarlar limonlu su dolu bir çukur kabın içine atılır.(Renkleri bu şekilde kararmaz.) Ayrı bir tavada kıyma ve soğanlar kavrulur . Kavurma işi bitince ,ince doğranmış maydanozlar ve pirinç içine eklenir. Malzemeler birbirine karışınca ocağın altı kapatılır. Bu malzeme 6 tane enginarın içine bir kaşık yardımıyla eşit miktarda dağıtılır. Enginarlar derin bir tencereye dizilir.İçine enginarların yarı seviyesine gelecek kadar ,salçalı tuzlu su ilave edilir ve pişirilir.(Normal dolma pişirme süresi yeterlidir.)Piştikten sonra üzerine yarım limon sıkılır.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL