Kabak Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KABAĞI soyup içini oyduktan sonra ince dilimlere kesip tuzlayın ve 8 saat bekletin. Bulguru 1 su bardağı ılık suyla yoğurun. Daha sonra kıymayı ilave ederek yoğurma işlemine devam edin. Rendelenmiş soğan, reyhan, kırmızı tozbiber ve karabiber ilave edip, yoğurun. Önceden hazırlamış olduğunuz kabakları yıkayıp, süzün. Hazırlamış olduğunuz içten birer parça koyup, sarın. Yetecek kadar ılık suya etsuyu tabletini ilave ederek, kabakların üzerine gezdirin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Piştikten sonra tabağa alınan dolmaların üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Üzerine tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip, sebzelerle süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.