Jöleli Kuzu Eti

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti tencereye alın. Defne yaprağı, 5 adet tane renkli biber ve etin üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Et yumuşamaya başlayınca tuz ilave edin. İyice yumuşayınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Jöleyi et suyu ile pişirin. Dikdörtgen bir kalıba 1 çorba kepçesi jöle döküp, yaklaşık 3 dakika donması için dinlendirin. Üzerine maydanoz ve kalan 10 adet tane renkli biberi serpiştirin. Yeniden ince bir tabaka jöle dökün. 3 dakika daha dinlendirin. Etin yarısını koyup, yeniden jöle dökün ve dinlendirin. Havuç serpiştirip dökün. et parçalarını yerleştirin. Jöle döküp dinlendirin. Fasulye serpiştirip, son olarak jöle dökün. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Düz servis tabağına ters çevirip çıkarın. Reyhanla süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.