Fırında Soslu Et

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Soğanları piyazlık olarak doğrayın. Eti kuşbaşı doğrayıp derin bir kaba alın. Üzerine sıvıyağı ve sütü gezdirip iyice karıştırın. Doğranmış soğanları ekleyip tekrar karıştırın. Biberiye, pulbiber, tuz ve tane biberleri ekleyip harmanlayın. 1-2 saat bekleterek etin marine olmasını sağlayın. Eti sosuyla birlikte fırın poşetine alıp ağzını kapatın. Fırın poşetini birkaç yerinden delip fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Diğer taraftan patatesleri kaynar suda 5 dakika haşlayın. Kabuklarını soymadan elma
    dilimi şeklinde doğrayıp folyoya dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirin. Tuz, pulbiber ve köri serpin. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler kızarana dek pişirin. Eti, pişirme poşetinden servis tabağına alıp, elma dilimi patatesle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...