Fırında Soslu Et
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanları piyazlık olarak doğrayın. Eti kuşbaşı doğrayıp derin bir kaba alın. Üzerine sıvıyağı ve sütü gezdirip iyice karıştırın. Doğranmış soğanları ekleyip tekrar karıştırın. Biberiye, pulbiber, tuz ve tane biberleri ekleyip harmanlayın. 1-2 saat bekleterek etin marine olmasını sağlayın. Eti sosuyla birlikte fırın poşetine alıp ağzını kapatın. Fırın poşetini birkaç yerinden delip fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Diğer taraftan patatesleri kaynar suda 5 dakika haşlayın. Kabuklarını soymadan elmadilimi şeklinde doğrayıp folyoya dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirin. Tuz, pulbiber ve köri serpin. Fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler kızarana dek pişirin. Eti, pişirme poşetinden servis tabağına alıp, elma dilimi patatesle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL