Fırında Mantarlı Güveç Kebabı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 TAVAYA sıvıyağın yarısını alıp, jülyen doğranmış etleri suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. Etlerin üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak su ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirelim. Bu arada ayrı bir tavada kalan yağ ile küp doğranmış soğanı pembeleşene dek kavuralım. Dilimlenmiş mantarları ekleyerek suyunu bırakıp, çekene dek kavurmaya devam edelim. Pişen etleri mantarlara ekleyelim. 2 Haşlayıp, tavla zarı iriliğinde doğradığımız havuçları ve bezelyeleri, tuzu ve karabiberi ekleyerek birkaç kez karıştırıp tavayı ateşten alalım. Sebzeli harcı tek kişilik güveç kaplara paylaştırıp, üzerlerine rendelenmiş kaşar ve doğranmış kırmızı biber serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyene dek pişirelim.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL