Fırında Fesleğenli Türlü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle eti 15-20 dakika haşlayın. Bu arada patatesleri soyup, yuvarlak olarak dilimleyin. Toprak bir fırın kabının dibine patates dilimlerini yerleştirin. Üzerlerine biraz fesleğen serpip, dilimlenmiş domatesleri yerleştirin. Domateslerin üzerine haşladığınız etleri koyup, halka doğradığınız soğanları yerleştirin. Aralara yarım parmak uzunluğunda doğranmış sivri biberleri koyun. En üste kalan fesleğeni serpin. Sıvıyağı bunların üzerine gezdirin. Son olarak fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 200 derece fırında, patatesler pişene dek tutun. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...