Fırında Etli Kırmızı Biber Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Biberlerin üst kısmını kesip çekirdeklerini çıkartın ve kenara alın. Diğer taraftan soğanları incecik
    doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirinç, soğanları ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Sarmısağı, baharatları, tuzu ve salçaları da karışıma ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçla
    biberlerin yaklaşık üçte ikisini doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine biberleri geçecek kadar soğuk su ve zeytinyağını gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp biberlerin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Daha
    sonra fırından çıkartıp sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...