Buğdaylı Ve Sebzeli Kuzu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BUĞDAYI bir gece suda bekletin. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Üzerine sıvıyağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip, rengi dönene dek kavurun. Verev doğranmış sivri biber ve havucu ekleyin. Birkaç dakika kavurup bezelye ve salçayı katın. Bir-iki çevirip aşurelik buğdayı ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tencereye 1 su bardağı sıcak su ilave edip, sebzeler yumuşayana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL