Balıkesir Kuzu Pirzolası, Kereviz Püresi, Ardıç Sos Eşliğinde
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PİRZOLA, deniz tuzu, rendelenmiş soğan ve kıyılmış kekiği harmanlayıp, 2 saat dinlendirin. Kızgın tavada önlü arkalı pişirip kenara alın. Kereviz püresi için kereviz, patates ve sarmısağı tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip pişirin. Fazla suyunu süzdürün. Isıtılmış kremayı ilave edip blenderden geçirin ve kenara alın. Ardıç sos için ardıç tohumu, kemik suyu ve cini kaynatıp kıvamlı bir hale getirin. Pirzolayı servis tabağına alın. Kereviz püresi ve ardıç sos ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL