Patatesli Yumurta

7'den 70'e herkesi mutlu edecek bir tarif arayışındaysanız; önerimiz "Patatesli Yumurta"...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATATESLERİ soyup yarım parmak kalınlığında halkalar halinde kesin. Daha sonra bol yağda kızartın. Yağını almak için kağıt havluya çıkartın. Diğer taraftan yumurtaları bir kaba kırıp üzerine hafifçe sotelediğiniz taze soğanları, kremayı, kıyılmış dereotunu, tuz ve pulbiberi ilave edin. Bir fırın kabına kızarttığınız patatesleri üst üste kaydırarak yerleştirin. Hazırladığınız yumurtalı karışımın yarısını üzerine dökün. Bir sıra daha patates yerleştirip kalan karışımı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumurta katılaşana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...