Grissini

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    UNU geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Mayayı suyun yarısı ile karıştırdıktan sonra kabın içine dökün ve unun bir kısmı ile karıştırın. 20 dakika dinlendirin. Kalan su, zeytinyağı ve tuzu ilave edip, hamuru yoğurun. Üzerine nemli bez örtüp, hamur yaklaşık iki misli olana dek, yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamuru yarım cm kalınlığında vedikdörtgen şekilde açın. 1'er cm kalınlığında kesip, yuvarlayın. Zeytinyağı ile yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 230 derece fırında, 10 dakika pişirin. Grissinileri ters-yüz edip, yeniden 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...