Ekmek İçinde Kıymalı Yumurta

Ekmek İçinde Kıymalı Yumurta, hem doyurucu hem de lezzetli bir kahvaltı veya hafif bir öğün seçeneğidir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmeklerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip, içlerini kaşıkla çıkarın. Üzerlerine tereyağı sürüp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. İç malzeme için ayçiçek yağını bir tavaya alıp kıymayı suyunu salıp çekene dek kavurun.
-
2
Üzerine ince kıyılmış soğan ekleyin. Soğanın rengi dönünce, küp doğranmış domatesi ilave edin. Bir-iki dakika kavurup, ince kıyılmış ıspanak yapraklarını tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
-
3
Birkaç dakika kavurup, ocaktan alın. İç malzemeyi ortası çukur kalacak şekilde ekmeklere paylaştırın. Ortalarına birer adet yumurta kırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurtalar katılaşana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL