Çavdar Unlu Ekmek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİ haşlayın ve ılındıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Yaş mayayı bir kaba alıp su, tozşeker ve tuz ekleyin. Karıştırarak eritin ve 15 dakika bekletin. Çavdar unu ve buğday ununu yoğurma kabına alıp, karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Patates ve erimiş mayayı sıvıyağla iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat dinlendirin. Yeniden yoğurupyağlanmış bir tepsiye alın ve üzerini düzeltin. 30 dakika daha dinlendirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL