Ayva Marmeladı

Ayva Marmeladı

Ayva marmeladı, kış aylarının serinliğinde sofralara tatlı bir ısı getiren klasik bir lezzettir. Ayvanın doğal tatlılığı ve hafif ekşi notaları, marmelada zengin bir aroma kazandırır.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kabukları temizlenmiş ayvaları rendenin kalın tarafı ile rendeleyip, tencereye alın. 1 su bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp, ayva suyunu ve püresini farklı kaplara alın. Ayva suyuna 2 su bardağı su ve toz şeker ekleyip kaynatın.
  • 2
    Limon suyu, karanfil ve kabukları temizlenmiş badem ilave edip kaynatmaya devam edin. Ayva püresini ekleyip 5-10 saniye daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...