Yazın en tatlı ve en çıtır hali! İçi taptaze meyvelerle dolu, buz gibi dondurma; dışıysa çıtır çıtır, lezzet patlaması yaşatan çikolata kaplamasıyla buluşuyor. Her lokmada mutluluk var.
Malzemeler
1 su bardağı dondurulmuş böğürtlen veya vişne
1 su bardağı Hindistan cevizi sütü
3 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
Kaplaması için
120 gram bitter çikolata
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
Servis için: Kakao tozu, meyve tozu ya da rendelenmiş bitter çikolata
Dondurma kalıplarına önce beyaz karışımdan bir yemek kaşığı kadar dökün. Ardından meyve püresinden ekleyin. Hafifçe karıştırarak mermer görüntüsü verebilirsiniz. Çubuklarını takıp, kalıpları dondurucuya yerleştirin. En az 4-5 saat, tercihen bir gece bekletin.
Çikolata ve Hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin. Donmuş dondurmaları kalıptan çıkarın. Dilediğiniz şekil ve sayıda dondurmanın üzerine çikolata gezdirin. Pişirme kağıdının üzerine alıp yeniden dondurucuya koyun. Damak zevkinize göre kakao tozu, meyve tozu ya da rendelenmiş bitter çikolata serperek servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.