Sarımsak Turşusu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sarımsakların dış kabuklarından birkaç katını alın. Saplarını 2-3 cm kalacak şekilde kesin. Büyük bir kavanoza arada boşluk bırakmadan yerleştirin. Salamurasını, 1 litre suya, 6 çorba kaşığı kaya tuzu ve 1 su bardağı sirke olacak şekilde hazırlayın. Kavanoza koyduğunuz sarımsakların üzerini geçecek kadar salamura ekleyin. Kapağını kapatıp 15-20 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...