Sarmısak Turşusu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ÖNCELİKLE salamurayı (tuzlu su) hazırlayın. Bunun için derin bir kapta su, limon tuzu ve kaya tuzunu tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Daha sonra kenara alın. Sarımsakların sap kısımlarını, 2-3 cm kalacak şekilde kesin. Yıkayıp, kurulayın. Kırmızı biberleri temizleyip irice doğrayın. Sarımsak ve kırmızı biberleri, bir buçuk veya 2 litrelik temiz bir kavanozun içine boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Sarımsakların üzerini geçecek kadar salamura ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, 10-15 gün dinlendirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL