Salatalık Turşusu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    12 su bardağı suda, kaya tuzunu eritin. Bu suyu bir gece bekletin. Salatalıkları yıkayıp sularının süzülmesi için kevgirde bekletin. İçlerine suyun geçmesi için büyük bir iğneyle birkaç yerinden delin. Salatalıkları kavanoza diklemesine dizin. Aralarına ayıklanmış sarmısakları ve nohutları atın. Beklemiş tuzlu suya
    2 su bardağı üzüm sirkesini ekleyip kavanoza doldurun. Üzerine dilimlenmiş limonları yerleştirin. En üste kereviz yapraklarını yerleştirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde bekletin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...