Patates kabuğu cipsi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patates kabuklarını tuzlu suda 10 dakika dinlendirin. Suyunu süzüp iyice yıkayın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Kızgın ve bol yağda sürekli karıştırarak kızartın ve yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine tuz ve karabiber serpin. Servis için yoğurdu iyice çırpıp bir kaseye alın. Üzerine nar ekşisi veya balzamik sirke gezdirin. Cipsin yanında servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...